Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mijn avondvierdaagse dag vier

mijn avondvierdaagse dag vier

by de man in de zorg on July 22, 2007

mijn avondvierdaagse dag vier
gezond roosteren in de zorg
Eindelijk; mijn vierde avond zit erop. Enne; ben je het zat na vier avonden……?
Ja; een beetje spugzat. Neen niet vanwegen m’n job of m’n bewoners; maar toch; vier nachten en dinsdag uit de nacht komen; woensdag druk thuis werken en vanaf donderdag weer vier avonden is niet goed voor je boddy. Niet goed is misschien een groot woord; maar gisteren hing die vlag bij m’n zorginstelling er speciaal voor mij. Ahhhh……weekend.
Twee dagen vrij; twee dagen lekker niet naar m’n werk. Vrij…….eindelijk. Klinkt als een crimineel die eindelijk vrij komt; dat is niet zo. Na zo’n lange reeks heb je het wel gehad. Een ieder denk ik.

Maarja; vier avonden; mijn avondvierdaagse. Een avondvierdaagse die me niet in m’n kauwe kleren heeft gezeten en lichamelijk aardig wat van me gevergd heeft. Vooral de laatste dag begon de vermoeidheid aardig toe te slaan. Gelukkig wel een lekker team; drie gediplomeerde in de avond. Kwijleballend zie ik jullie dit nu lezen. drie gediplomeerden. Zo….en dan zo zeiken man inde zorg? Neen; daarover geen geklaag. Wel kunnen “dealen” met m’n maatjes. Pillen verdelen; wie doet wat en welke tijden. Wie deelt vijf uur en wie om negen uur. Ja; goed kortgesloten. Ook met zorg ging het netjes. (Te) zware bewoners met passieve liften (van de 32 gaan en er een stuk of tien, twaalf met de passieve lift) naar bed gedaan samen, om je rug niet teveel te verzieken. Ja; je kunt wel denken even alleen; maar daar sloop je je rug mee. Neen; niet nu; maar op lange temijn ga je het merken. En als team zijnde alles goed verdeeld zodat alles is gedaan en dat je wist wie wat deed.
Kijk terug op een geslaagde avondvierdaagse; maar voor mij een denk ik best wel hoge prijs. Vier nachten; woensdag vrij en dan weer vier avonden…..ik ben sorry hoor; lichamelijk gesloopt en ben moe…echt moe.
Tot morgen

Previous post:

Next post: