Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mijn avondvierdaagse dag drie

mijn avondvierdaagse dag drie

by de man in de zorg on July 21, 2007

mijn avondvierdaagse dag drie
medicijnfouten, en, medicijn, vergissingen
Gisteren een hele discussie op met een collega gehad over misschien iets heel doms, althans misschien ook weer niet dom; licht eraan hoe je iets “invult” en hoe je iets omschrijft; naar aanleiding van een emaitje die ik op ziekenverzorgende.nl ontving.

Stel….stel een bewoner heeft twee paracetamollen en er word er een gegeven. Je komt er later achter en je constateerd dit. Slechts een van de twee paracetamollen is gegeven. Wat ik me dan afvraag is; is dit een medicijnfout of een medicijnvergissing. Ik denk dat een medicijn vergissing een medicijn fout is. Of zie ik dit verkeerd? Oke je vergis je; je geeft te weinig dus dan heb je een fout denk ik. Een medicijnfout; en dat betekend miccen. Een vergissing; betekend ook miccen; maar toch……..
Dus denk de man in de zorg; als je medicijen geeft en je geeft de verkeerde medicijnen en je omschrijft het als vergissing; dan heb je geen fout………en is dit minder erg…..?
Grijze haren en een kale kop en op m’n werk en thuis ook een hele discussie hierover. Ik vind dat als er 1 in plaats van 2 paracetamol is gegeven; en de bewoner moest 2 paracetamol hebben dat je dan spreek je toch van en medicijnfout? Oke je vergist je; maar het is fout; je geeft niet het juiste; en dit is en fout die gemeld moet worden. Fouten meld je; ook al vergis je je en geeft je te weinig. Te veel of te weinig; je zit fout; dus een medicijnfout. Of ben ik nou zo dom dat ik hierover zo denk…….
Of vergis ik me nauw toch weer hierin…..?
Tot morgen
Vandaag m’n derde; morgen mijn vierde avond van mijn avondvierdaagse

Previous post:

Next post: