Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn god, het zou je moeder maar wezen die door Fatima wordt geholpen

Mijn god, het zou je moeder maar wezen die door Fatima wordt geholpen

by de man in de zorg on July 30, 2012

Kom maar op met je geklaag lezers, op manindezorg.nl word weer gediscrimineerd, maar het zou je vader of moeder, maar wezen die door Fatima wordt verzorgd.
Heb je de uitzendkrachten van uitzendbureau zorg en werk gehad die kwamen en geen bal uit wilde voeren, krijg je de volgende professionals aangeleverd. Mede Nederlanders die vrijwel geen Nederlands spreken. Vraag niet of ze het kunnen lezen (rapportage) of kunnen schrijven (goed in woord en geschrift?) als ze amper Nederlands sprekend en veels te laat binnenkomen en zich voorstellen.
Ik stelde me voor, krijg een verdwaasde blik en ik hoorde zacht de naam Fatina zeggen.
Kom je hier werken…?
Ze kijkt me verbaast aan en pakt haar telefoon
Op de telefoon en wijst naar het werkbriefje wat op de telefoon staat. “Hier ik moeten zijn” zeg ze in goed Nederlands. “Ik werken hier”, en er word nogmaals gewezen.
Kut denk ik, dus jij ben mijn deskundige stervensdure uitzendkracht waar ik vanavond op moet bouwen. Bof ik even dat jij geen Nederlands spreekt, dat schiet lekker op.
Ben je hier eerder geweest?
Ze begrijpt me niet
Heb je hier eerder gewerkt?
Ik werken hier…. Neen, nooit
Ervaring in de zorg…..?
De schouders worden opgehaald, ze wist naar beneden
Oh met kleine kinderen, geef ik aan
Kijk daar heb je wat aan, op en afdeling met dementerende bejaarden. Een buitenlandse uitzendkracht, die de Nederlandse taal niet beheerst, die nooit heeft gewerkt op de afdeling en nimmer met dementerende bejaarden.
Kom op uitzendbureau zorg en werk, nemen jullie echt alles aan en worden niet gescreend op wat jullie inhuren? Verhuren jullie echt alles als deskundig personeel en laten jullie je daar idioot goed betalen, door verpleeghuizen?
Een dementerende bejaarde die de wereld niet begrijpt en beperkt is in communiceren krijgt Fatima aan het bed.
Fatima kan niet vertellen wat ze gaan doen mevrouw de Vries begrijpt haar niet, die is dementerend.
Neen, Fatima had zich niet in de achtergrond van mevrouw Jansen verdiept.
Neen, Fatima kan niet de Nederlandse taal lezen.
Praten en contact is er niet.
Mevrouw Jansen praat de taal der dementerenden, Fatima praat goed Turks en beperkt Nederlands….. heel en heel beperkt Nederlands.
Misschien is het bij uitzendbureau zorg en werk verstanding om van te voren een cursus Nederlands te geven bij mensen die de Nederlandse taal niet speken voordat deze uitgehuurd worden? En wat zou de vraag “heeft u ervaring in de zorg en kunt u überhaupt wassen en/of zorgverlenen” aan een aspirant medenederlandse medewerker voor een zorginstelling fijn wezen als deze word gesteld voordat het predikaat “professionele uitzendzorg medewerker“ word opgespeld
Hebben we net het personeel gehad van uitzendbureau zorg en werk wat geen flikker uitvoerden, komen nu de medenederlanders zonder kennis van de Nederlandse taal en zorg achtergrond aan het bed via dit uitzendbureau. Mijn god, het zou je moeder maar wezen die door Fatima wordt geholpen…..

Previous post:

Next post: