Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn jaar begint met kopzorgen

Mijn jaar begint met kopzorgen

by de man in de zorg on January 2, 2008

Mijn jaar begint met kopzorgen
Ehh ten eerste….beste lezers van manindezorg.nl de allerbeste wensen toegewenst; veel gezondheid en geluk en ja……wat nog meer…ja gewoon het beste voor 2008 toegewenst door mij; johan en ja; ook kelly; m’n vriendin.

vandaag werken; late dienst; vriendin dagdienst
Neen er gaat veel veranderen het aankomende jaar op mijn job. Het electronisch zorgdocier komt eraan in 2008. Voor ons iets geheel nieuws; vool velen van jullie iets waarmee jullie al een poos werken. De computer gaat een groot deel van de zorg domineren en ja; het word daardoor allemaal makkelijker en beterder zegt men. Ja; voordelen dat zeker; omdat je op een geheel makkelijke manier toegang heb tot informatie. Zie en hoor zeker de voordelen ervan bij mijn vriendin; die daar al een poos mee werkt. Ja; om eerlijk te zijn ; het electronisch zorgdocier heeft enorme voordelen.
Ook het evv schap gaat bij mijn zorgtoo ingevoerd worden. Een belangrijke stap naar kwaliteit van zorg. Ja; en voor mij lezrs; ik word geen evv-er. Gelukig of jammer voor mij…een ieder die vaker buurt weet dat ik een bedmens ben; iemand die zorg aan het bed belagrijker vind dan misschien te veel tijd besteden aan zorgdociers en computers en ja; praten en overlegvormen. Mijn zorg voor mijn bewoners vind plaats aan het bed; en slecht een klein deel achter de pc. Mijn insteek van zorg is dit ook.
Ja; als ik een naaste in een verpleeghuis zou hebben zitten; vind ik het belangrijk dat hij of zij op tijd uit bed is; er netjes uit ziet; regelmatig gedouched word; zijn kleding er netjes en goed uitziet en ja die toiletverzorging….die moet gewoon goed zijn. Als famile zou ik lastig wezen; zal ik binnen de kortste keren bekend staan als die zeikerd van familie; maar besef dat het wel mijn naaste is die jullie verzorgen!
Het evv schap gaat eraan komen. De helft van de tijd word aan het evv schap besteed. Vier man op een afdeling die bij mij evv-er worden. Vier man die de heft van de tijd van het bed afgaan………en word besteed aan et evv schap; bij mijn naaste (die eventueel verzorgd word) waarvan een ieder vindd dat tijd uit bed komen; er netjes en verzorgd uitzien; schoon zijn; regelmatig gedouched worden en ja; een goede toiletverzorging goed geregeld moet zijn.
Vier man er vanaf; is bij ons 56 uur Zorg; met een hoofdletter. 56 uur minder zorg aan het bed; wat niet besteed kan wordn aan dingen die ik als fameile belangrijk zou vinden.
Ik maak me aan het begin van die nieuwe jaar zorgen….en het bezorgd me nu al kopzorgen…. Hoe kan ik als niet evv er; met zoveel uur er vanaf; garant staan dat dingen waar ik als familelid over zou vallen en die goed meten wezen; die basiszorg heten…gegarandeerd goed kunnen blijven; en het nivo behouden die we nu hebben. Mijn zorg; neen onze zorg aan het bed is netjes; niet perfect; maar zeker niet onder de maat; en ook ik ben ervan overtuigd dat we als afdeling nog iets netjes en goeds neerzeten. Er word keihard voor gewerkt; vol motivatie; inzet en “de schouders eronder mentaliteit”; maar hoe kan ik dit nog waarmaken met het verlies van 56 uur……
Zorgen en kopzorgen in dit nieuwe jaar; ik heb ze nu al volop…en het jaar is pas begonnen…………………..
Oh ja….december 2007 8267 bezoekers op deze log. Bedankt voor jullie bezoek!

Previous post:

Next post: