Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn naam weet je nog… johan…. Maar wat was jouw naam?

Mijn naam weet je nog… johan…. Maar wat was jouw naam?

by de man in de zorg on July 9, 2012

Mijn naam weet je nog… johan…. Maar wat was jouw naam?

Ik ben een hele grote eikel en ik hoop dat als ik een leerling niet door laat gaan of dat hij of zij ergens anders heen word geplaatst dat je mijn naam wel goed vertel. Mijn naam is Johan.

Je Oh ha a en. Heel kort en makkelijk te onthouden voor wie mij haat. Op zichzelf is mij haten heel makkelijk als leerling. Maak een puinzooi van je opleiding, doe geen flikker aan je teamhouding, laat en zooitje achter en loop vooral heel de dag rond alsof je totaal geen zin heb en handel daar ook naar. Met deze punten bij je zal je niet echt goed overkomen bij mij als leerlingbegeleider. Ik zal het aangeven, in de hoop dat je verander, omdat je besef dat je bezig ben meteen zorgopleiding. Aan deze dingen heb je maling, want je vind mij al zo’n eikel omdat ik dit al meerdere malen heb aangegeven, dat je instelling niet goed is, en dat ik verwacht dat je op deze manier niet echt de werknemer zal zijn die wij verwachten wat je word. Daar heb je ook maling aan.

Je bent achttien jaar, je heb een grote mond en weet alles beter. Op een gegeven moment word er beslist, wat doen we met je. Hoe ben je bezig met je opleiding. Ik als eikel heb slechts een beperkte inbreng daarin. Keuzes worden gemaakt, maar niet door mij. Toch zal je als je beoordeling niet echt goed is wijzen naar mij.

Johan…. Mijn naam word goed onthouden dit.

Johan…. Mijn naam word goed onthouden dat.

Johan…. Mijn naam word goed onthouden… is een eikel.

Johan ….Mijn naam word goed onthouden is een lul.

Overal zal je mijn naam, Johan gebruiken omdat jij zo slecht beoordeeld bent

Johan….. Mijn naam word goed onthouden…. Ik haat je!

Je word je overgeplaatst, want je vind je beoordeling onterecht, je wil weg… je mag weg naar een andere afdeling. Dan zal je vanuit daar mijn naam vertellen. Ze zullen me daar kennen…… Johan is de naam, als lul, eikel en iemand die de leerling geen goede beoordeling gaf, en die begeleiding was zwaar klote. Want je deed het toch zo goed….. geen inzet voor je opleiding, niet werken aan punten, een puinzoon van je werk…… zeer vaak ziek zijn….. je team laten barsten… wat was ook al weer je naam? Mijn naam weet je nog… johan…. Maar wat was jouw naam?

 

Op een gegeven moment zal je ook op de plaats waar je naartoe bent gegaan door de mand zakken. Ook daar zal men erachter komen hoe jij als leerling in elkaar zit. Dat je….ja, moet ik echt alles weer herhalen? En weer zal je degene die jouw heb begeleid en jouw daar terecht niet door laat gaan, zwart maken. Ook op je nieuwe opleiding of zorggroep zal je het hebben over de begeleider die jouw liet zakken. Ooit zal je terug denken aan mij. Als lul, eikel, klootzak of schrijver van een artikel waarin je jezelf herkent (verdomd dat artikel gaat over mij 😉 Mijn naam weet je nog… johan…. Maar wat was jouw naam?

Previous post:

Next post: