Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn sterrenteam

Mijn sterrenteam

by de man in de zorg on September 12, 2005

mijn sterrenteam
Memory; het rapport Kennedy.
Ik werk op een afdeling waarbij we enorm hard moeten knokken om goede zorg te verlenen. Een afdeling met 32 bewoners met voornamelijk lichamelijke aandoeningen.
Ik zal het niet ontkennen; het is hard werken en ook zwaar werk. Als ik thuiskom ben ik moe, maar wel voldaan. We hebben het ondanks alles weer gered.
Ik merk ondanks grote druk, dat het team enorm gemotiveerd is om hetgeen waar te maken waar mijn werkgever voor staat.
Goede zorg verlenen, vanuit een zorgvisie met een menselijk karakter aan ouderen.
Er is een leuke en ontspannen sfeer bij de bewoner en we doen er alles aan om iets bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoners.
We kunnen het woord “kan niet”, niet en maken het onmogelijke waar voor de bewoners. Wij zijn er voor hen, en zeker niet andersom.
Gelukkig bij mij op de afdeling nog geen onderbezetting.
De basiszorg kan nog geleverd worden en deze zal altijd geleverd blijven worden.
Mijn leidinggevenden springen bij en helpen mee op de afdeling ondanks dat ze ook andere taken hebben. De belangrijkste mensen op de afdeling; de voedingsassistenten; hebben een tomeloze inzet en zorgen gegarandeerd voor een goede voeding en vochto?name.
Er zijn gelukkig vrijwilligers, we kunnen niet zonder. Ze geven extra aandacht aan de bewoners en doen dingen voor de bewoners die wij helaas niet kunnen doen.
Onze zorg is zeker niet slecht, maar dat komt door deskundig personeel, een goede samenwerking onderling en een team wat staat voor kwaliteit.
De zorg rondom de bewoner is ondanks alles nog goed te noemen, en daar zijn we nog trots op ook.
Ook de familie is nog tevreden, ze zien dat we ondanks bezuinigingen niet slecht bezig zijn.
Meneer Kennedy; we zijn geen Hilton en Golden Tulip, we zijn een verpleeghuisafdeling. Uw plannen zijn heel mooi en dat willen wij ook waar gaan maken, maar zonder extra geld en personeel in de zorg kunnen we nooit de vijfsterrenafdeling worden zoals u bedoeld.

Previous post:

Next post: