Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   moe, wazig en muf

moe, wazig en muf

by de man in de zorg on August 11, 2007

moe, wazig en muf
Tis nu rond half negen in de ochtend in mooi Hoogvliet.

Neen, gisteren vrijdag de nacht ingegaan. Donderdag op vrijdagnacht echt slecht geslapen
en te vroeg uit m’n bed. Overdag samen aan het klootzakken geweest in en om het huis.
Samen op of tegenwerken zoals dat heet. Samen in een kamer met lolaborstel en stofdoek is
niet altijd een succes. Samenwerken gaat wel; maar als het kan wel alleen. Alleen beiden
een (slaap)kamer of wat dan ook in orde maken; werkt wel en elkaar regelmatig bij de asbak
tegenkomen.
Ja; schoonmaken is geen rotwerk; tis klotewerkt of slavenwerk. Soms ben je immers teveel
een slaaf van je huis toch? Naja; althans dat vind ik; dus aan de schoonmaak samen.
“De nacht”; m’n eerste, s’avonds wel proberen te slapen; iets waarvan ik weet dat “voorslapen”, bij mij nooit gaat. Neen; kan niet even een half uurtje pikken op de bank of op bed. Weetje; als je moet slapen lukt dat vrijwel nooit. Meestal krijg ik pas slaap rond een uur of tien; ook gisteren; maar dan moet je naar je zorgtoko toe. Ook als ik eventueel in de avond op de bank in slaap val ben ik zo muf als ik wakker word; ben wakker maar eigenlijk ook weer niet; het duurt te lang voordat ik echt wakker ben en dan voel ik me niet echt je van het. Daarom slaap ik s’avonds liever niet eigenlijk.
Nadat ik donderdag op vrijdag nacht slecht heb geslapen sta ik nu meer dan 24 uur op m’n benen. Alles wat de muren tegen me zeggen komt niet echt meer aan; ben alleen thuis, vriendin is aan het werk. Even de dvd van gerard en jordon over de vloer deel 2 in de download gezet; en als ik wakker word is hij binnen denk ik. Leuk voor als we vanavond op de bank hangen. Daarlijk rond negenen even naar bed en vroeg; ja; rond tweeen uit bed. Nog even van het mooie weer genieten en wachten op m’n vriendin. Koffien en napraten. Ja; ze gaf aan dat ‘t druk zou worden bij haar. Tis druk bij de buren op dit moment. En nu; na vier en twintig uur op te zijn; ja voel, ik me eigelijk wel een beetje klote; eigenlijk wel hopeloos klote. Ben moe, wazig en muf…..ik ga slapen.
Tot morgen

Previous post:

Next post: