Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mooi opgemaakt?

mooi opgemaakt?

by de man in de zorg on July 29, 2009

mooi opgemaakt?
Ja; ach je vergeet wel eens wat als dementerende bewoner op mijn kleinschalig woonproject….
Neen; altijd opgemaakt is ze in de woonkamer. Beetje van dat spul op de wangen en ja; de wenkbruwen mooi bijgevuld met eyeliner of wat dan ook heet. Sorry dat ik de naam niet er van weet; mannen weten veel; errug veel; maar van dat soort dingen heb ik ook geen kaas of worst gegeten gelukkig.
Dus ja altijd een beetje opgemaakt is ze; en ja; het ziet er best wel mooi uit; dat dametje.
Maar acht; je bent dementerend en ach je vergeet soms wel eens wat. Vergeet waar je die opmaak spullen heb neergelegt en misschien ook wel heb verstopt. Stop het ergens en weet megod niet meer waar.
Ook zij. In de ochtend nog niet opgemaakt; en zoekend op haar kamer; op zoek naar haar opmaak spulletjes.

Neen; ze heeft het niet kunnen vinden dacht ik toen ik haar zag. Haar wenkbrauwen; altijd mooi bruin opgemaakt en bruin zagen er wat anders uit. Neen; ze is waarschijnlijk op zoek geweest naar de eyeliner; en heeft het niet kunnen vinden. Heeft uit de kast van de activiteiten begeleiding maar wat gepakt; wat haar wel mooi leek. Het resultaat…… ja toch een mooie wenkbrauw streep…….. van mooi foei lelijk doorlopen en deels weggeveegd blauw; ruimschoots verspreid over handen en ja; haar voorhoofd.

Ach je bent oud en ja je bent dementerend en ja; je woon op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. En ach; je vergeet wel eens waar je je eyeliner heb gelaten… en ach….. dan ga je gewoon toch zeer moeilijk afwasbare viltstiften gebruiken om je op te maken. Maar de kleur…. ja; neen liever geen blauwe eyeliner 😉
tot oneven

Previous post:

Next post: