Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mooie foto collage

mooie foto collage

by de man in de zorg on December 13, 2008

mooie foto collage
Leuk de meeste van die deuren van de slaapkamers open omdat je goed aan de rommel ben op de slaapkamers van de bewoners. Rommel (op)ruimen; bijvullen en ja al dat soort dingen. Werkt even niet als je de slaapkamers van de bewoners allemaal op slot doet, dus ja je laat ze open.
Makkelijk om naar binnen te lopen; wetende dat je binnen een kwartiertje, twintig minuten er weer bent om het volgende bij te vullen of aan te vullen; voor de dag, nacht en avond.

Makkelijk zal ook de bewoner gedacht hebben die op de gang liep. Rollator en een tas voorop. Proletarisch winkelen; iets wat niet weinig voorkomt op mijn afdeling; met dementerende bewoners. De tombola van rollators is bekend; maar kijkende naar wat je af en toe uit de tasjes van bewoners haalt….. Ben je op zoek naar bestek en je heb niets meer; dan in de kans best wel groot aanwezig dat je het vind in een van die tassen van die dementerende oudjes 😉

Dus flink aan de bijvul op de afdeling en ja; voor haar was het ook wel erg gemakkelijk gemaakt. Ze liep over de gang en ja ik had haar wel gaten. Even wel even niet; maar niet echt bij stil gestaan wat ze eigenlijk aan het doen was of aan het verzamelen. Ik zwaaide naar haar; zij zwaaide naar me terug; en lachte lief. Eigenlijk niets bijzonders; ik liet haar haar gang gaan. Kom haar daarlijk wel tegen; en ach; ze doet geen kwaad; het is veilig en ja ik zag niet echt een reden voor iets te vermoeden.

Alles afgesloten bij de bewoners waarbij de kamers gesloten worden; haar kamer open gelaten; niet naar binnen gelopen. Ook in de avond was ze veel te vinden op haar kamer.
Mijn avonddienst verliep netjes. Het werd half tien toen ik haar naar haar kamer bracht en ja…….tot mijn verbazing een complete fotocollectie aantrof op haar kamer 😉
Dat ze kinderen en kleinkinderen had; dat wist ik; maar zo veel…… Neen, dat was teveel van het goede. In de tijd dat wij aan het rommelen waren op de afdeling en aan het bijvullen waren, is ze haar fotocollectie aanzienlijk aan het uitbreiden geweest; en heeft bij vele kamers foto’s en fotolijstjes “geleend” en in haar handtas gestopt. Deze naar haar eigen kamer gebracht en ze heeft in de loop van de avond een hele mooie fotocollage op haar bed ervan gemaakt. Niet vijf of tien; maar een aanzienlijke hoeveelheid meer foto’s en fotolijstjes waren netjes op haar bed uitgestald 😉

“Heb je geen familie of vind je die andere foto’s wel mooi… dan verzamel ik ze gewoon bij anderen en ja; daar maak ik een heeeele mooie fotocollage van op mijn bed. En dat al die foto’s van kinderen, honden, katten, kleinkinderen baby’s en wat al niet meer van anderen zijn; dus niet van mij….. dat maakt me niet uit; ik vind ze mooi. En weetje; tis dat die witte rakkers de deuren na verloop van tijd dichtdeden vond ik wel balen…. want ik was nog lag niet uitverzameld”; zal ze gedacht hebben 😉
tot oneven

Previous post:

Next post: