Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mooie planten met bloemen

Mooie planten met bloemen

by de man in de zorg on June 13, 2009

Mooie planten met bloemen
Ze zien er mooi uit; de plantjes met talloze mooie bloemen in de woonkamer, van ons kleinschalig woonproject. Ja, volop in de bloei, dat zeker, en ja, je ziet dat ze met alle aandacht en liefde verzorgd worden en zijn.
Ja, zou het komen omdat ze bij het raam staan; dus in de zon staan dat ze het zo goed doen? Staan goed in de bloei en blijven met volop knoppen daar staat. Rode bloemen, gele bloemen en ook paarse bloemen zitten eraan. Echt een fleurrijk geheel

Ja, de medewerker van de huishouding houd ze bij. Af en toe het stof van de pladeren afhalen en soms ook even buiten zetten. Ook sommige bewoners houden ze goed in de gaten. Lopen regelmatig met een gieter de planten water te geven. Ja; planten moet je met liefde verzorgen en goed bijhouden. Met de gieter gaan ze ze af. Niet een maar enkele bewoners doen dit per dag. En wij? Ook wij houden ze goed bij.
Als planten volop met bloemen staat hoeven ze geen drie maal per dag water te hebben toch? Wij maken de potten waarin ze staan leeg; en verlossen de planten aan het teveel van water wat ze krijgen.
Onze planten in de woonkamer van mijn kleinschalig woonproject hebben alle aandacht en zorg die ze nodig hebben. De huishouding stoft ze regelmatig af, wij gieten het overtollige water eruit en onze bewoners……doen ze drie maal per dag water geven.
Ja; ze zien er mooi uit, onze planten die volop in de bloei staan………. onze kunst en nep planten die in het raamkozijn van onze woonkamer staan 😉 .
Tot oneven

Previous post:

Next post: