Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten amerikaanse mosselsoep manhattan clam chowder

mossel recept en recepten amerikaanse mosselsoep manhattan clam chowder

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten amerikaanse mosselsoep manhattan clam chowder

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
2 liter water
4 uien
300 gr bleekselderie
1 kg tomaten
250 gr wortelen
350 gr spek
3 el gehakte peterselie
1 theelepel tijm
1 groot laurierblad
zout
peper
250 gr aardappelen

Bereiding:
Doe de mosselen in het kokende, licht gezouten water. Laat ze circa 10
minuten koken tot de schelpen open staan. Giet het kooknat af en bewaar
het. Laat de mosselen afkoelen.
Schil ondertussen de uien en hak ze fijn. Maak de bleekselderie en de
wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Blancheer de tomaten, ontvel
ze en snijd ze in vieren. Snijd het spek in blokjes.
Fruit het spek en de uien in een pan, voeg de andere groente toe en
stoof alles zachtjes.
Blus met het kooknat en breng het gerecht met de tijm, het laurierblad,
zout en peper op smaak.
Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe en laat alles 1
uur zachtjes koken.
Voeg de mosselen toe en laat de soep nog eens kort opkoken.
Roer de peterselie onder.

Previous post:

Next post: