Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten catalaanse mosselsoep

mossel recept en recepten catalaanse mosselsoep

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten catalaanse mosselsoep

Benodigdheden:
1 kg verse mosselen
2 el olijfolie
1 ui
4 tomaten
1 liter vleesbouillon
4 geroosterde sneetjes stokbrood
1 glas cognac (2 cl)
2 teentjes knoflook
zout
peper
kaneel
1 bosje peterselie
150 gr geraspte kaas

Bereiding:
Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle
schelpen open staan. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
bewaar het kooknat.
Verhit de olie in een grote pan en stoof de gehakte uien en de eveneens
gehakte tomaten.
Voeg het kooknat toe en vul het met ze veel bouillon op dat u genoeg
heeft voor 4 borden. Laat het geheel nog eens opkoken.
Voeg de cognac en de geroosterde sneetjes stokbrood toe en roer alles
om. Stamp de knoflook met wat zout, kaneel, peper en de gehakte
peterselie in een vijzel.
Doe er een beetje kooknat van de soep bij en giet alles weer terug in de
pan. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze eveneens in de pan.
Schep alle ingredienten door elkaar, laat er even de kook over komen en
roer de geraspte kaas door de soep.

Previous post:

Next post: