Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten catalaanse vissoep

mossel recept en recepten catalaanse vissoep

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten catalaanse vissoep

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
1 verse inktvis van circa 500 gr
500 gr visfilet
125 gr grote garnalen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr rookvlees
500 gr vleestomaten
2 groene paprika’s
40 gr roomboter
50 gr gemalen amandelen
1 laurierblad
1 mespunt saffraanpoeder
1/4 liter droge witte wijn
1/4 liter water
1 blik artisjokhartjes
zout
witte peper

Bereiding:
Spoel de inktvis goed af onder stromend koud water, verwijder de
ingewanden en de inktzak. Keer de mantel binnenste buiten en verwijder
stukjes kraakbeen. Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine
stukken.
Was de visfilets, dep ze droog, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met
citroensap.
Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd het rookvlees in
dobbelsteentjes.
Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze, ontvel ze, verwijder de
pitjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de paprika’s en snijd ze in
blokjes.
Verhit de roomboter en fruit al roerende de uien, de knoflook en het
rookvlees.
Voeg de amandelen, de paprika’s, de tomaten, het laurierblad, de
saffraan, de wijn, het water en de mosselen toe en laat alles opkoken.
Kruid de inktvis, het visfilet, de garnalen en de in vieren gesneden
artisjokharten met zout en peper. Doe ze in de pan en laat alles 20
minuten gaar worden.
Breng het met zout, peper en citroensap op smaak.

Previous post:

Next post: