Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten deense mosselen

mossel recept en recepten deense mosselen

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten deense mosselen

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
50 gr boter
5 uien
1/2 liter droge witte wijn
1/2 theelepel karwijzaad
5 jeneverbessen
1 potje creme fraiche
4 cl Aquavit
peper
zout
suiker

Bereiding:
Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn.
Blus met de wijn en laat alles even opkoken.
Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op
middelhoog vuur 10 minuten koken.
Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur
tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een
voorverwarmde schaal.
Laat het kooknat wat inkoken, voeg de creme fraiche toe en breng met
Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak.

Previous post:

Next post: