Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten friese mosselsoep

mossel recept en recepten friese mosselsoep

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten friese mosselsoep

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
300 gr bloemig kokende aardappelen
1/2 liter water
75 gram knolselderie
125 gr wortelen
4 sjalotjes
20 gr roomboter
1/2 liter droge witte wijn
2 eierdooiers
1/8 liter room
zout
versgmemalen witte peper
gemalen saffraan
nootmuskaat

Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar. Maak
de selderie en de wortelen schoon. Snijd de selderie in dobbelsteentjes
en de wortelen in schijfjes. Snijd de sjalotjes in ringen en houd de
bieslookachtige bladeren achter.
Fruit de groenten in de roomboter tot ze glazig zijn.
Doe de mosselen in een pan, voeg de wijn erbij en laat het geheel 10 tot
15 minuten koken.
Pureer ondertussen de aardappelen met het kooknat en bind met de 2
eierdooiers.
Klop de slagroom halfvast.
Snijd het groen van de sjalotjes in ringetjes.
Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kooknat onder de
aardappelpuree.
Breng de soep met zout, peper, saffraan en nootmuskaat op smaak.
Roer de room in de soep en garneer met het groen van de sjalotjes.

Previous post:

Next post: