Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten gefrituurde mosselen

mossel recept en recepten gefrituurde mosselen

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten gefrituurde mosselen

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
1/4 liter wijn
1/4 liter water
5 peperkorrels
4 jeneverbessen
1 laurierblad
100 gr bloem
3 eieren
100 gr paneermeel
frituurvet
1 bosje peterselie
1 citroen
zout
peper

Bereiding:
Breng het water met de wijn, de peperkorrels, het laurierblad en zout en
peper in een grote pan aan de kook.
Voeg de zorgvuldig gewassen mosselen toe en kook ze tot de schelpen open
staan. Schep de mosselen uit het kooknat, laat ze wat afkoelen en neem
ze uit de schelpen.
Wentel de mosselen door bloem en haal ze vervolgens door losgeklopt ei
en paneermeel. Bak ze in frituurvet knapperig bruin.
Leg ze in een grote platte voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met
schijfjes citroen en peterselie.

Previous post:

Next post: