Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten gevulde mosselsoep

mossel recept en recepten gevulde mosselsoep

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten gevulde mosselsoep

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
150 gr schelpjes (noedels)
zout
1 prei
2 wortelen
2 el olie
1 liter visbouillon
150 gr erwten uit de diepvries
150 gr garnalen
peper
2 el gehakte peterselie

Bereiding:
Breng in een pan een bodempje gezouten water aan de kook.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan. Schrik de
mosselen kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de groente.
Blus met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
Voeg de erwten en schelpjes toe en laat alles 10 minuten koken.
Voeg voor het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
Breng het gerecht met peper op smaak en bestrooi het met de gehakte
peterselie.

Previous post:

Next post: