Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mossel champignonragout met rijstrand

mossel recept en recepten mossel champignonragout met rijstrand

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mossel champignonragout met rijstrand

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
250 gr champignons
10 gr roomboter
250 gr gemengde paddestoelen
1 ui
10 gr boter
1 el bloem
1/8 liter vleesbouillon (tablet)
zout
1/2 kopje droge witte wijn
peper
3 el room
rijst
1 bosje peterselie

Bereiding:
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.
Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes
en doe ze bij de champignons.
Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus
het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuig
is.
Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en
zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een
scheutje citroensap.
Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.
Stort de rijst en vul de opening met rago–t. Bestrooi het met
fijngehakte peterselie.

Previous post:

Next post: