Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselcurry met bleekselderie

mossel recept en recepten mosselcurry met bleekselderie

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselcurry met bleekselderie

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
3 el plantaardige olie
2 middelgrote uien
1 wortel
1 theelepel versgemalen gember
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen geelwortel
1 mespunt cayennepeper
2 stengels bleekselderie
sap van een halve citroen
2 el fijngesneden gladde peterselie

Bereiding:
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de fijngensipperde uien en de
in smalle reepjes gesneden wortel 5 minuten al roerende tot ze glazig
zijn.
Voeg de gembern, koriander, geelwortel, cayennepeper, suiker en wat zout
toe en kook alles al roerende 5 minuten op zacht vuur.
Doe de gewassen mosselen in de pan. Leg het deksel op de pan en kook
alles in 10 tot 15 minuten gaar tot de schelpen open staan. Voeg 5
minuten voor het einde van de kooktijd de in fijne schijfjes gesneden
bleekselderie toe.
Kruid het gerecht met citroensap en bestrooi het met peterselie.

Previous post:

Next post: