Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen bonne femme

mossel recept en recepten mosselen bonne femme

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen bonne femme

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
1/2 liter witte wijn
1/2 liter water
3 uien
1 portie soepgroente
1 laurierblad
1 theelepel tijm
sap van een citroen
zout
peper
40 gr roomboter
peterselie

Bereiding:
Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
Schil ondertussen de uien en snijd ze in ringen. Maak de soepgroente
schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Doe de uien, de soepgroente, het laurierblad, de tijm en de peper in de
pan en laat alles 10 minuten koken.
Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa
15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen open staan. Roer
ze tijdens het koken enkele malen voorzichtig met de schuimspaan om.
Schep de mosselen uit de pan.
Breng het kooknat met peper, zout, citroensap en roomboter op smaak.
Bestrooi dit met de gehakte peterselie.
Doe de mosselen weer in de pan en laat er even de kook over komen. Dien
het gerecht op.

Previous post:

Next post: