Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen budva

mossel recept en recepten mosselen budva

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen budva

Benodigdheden:
2.5 kg verse mosselen
2 uien
1 stukje selderie
1 bosje peterselie
tijm
3 el olie
1 laurierblad
peper
1/3 liter witte wijn
1 el wijnazijn
1 teentje knoflook
2 el kappertjes
mosterd
2 eierdooiers
elk 1 bosje peterselie
dille en bieslook

Bereiding:
Hak de uien, de selderie en de peterselie.
Breng ‚‚n van de gehakte uien, de selderie, de peterselie, het
laurierblad, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de
azijn aan de kook.
Voeg de mosselen toe en laat ze 10 … 15 minuten in een gesloten pan
koken tot de schelpen open staan. Doe de mosselen in een voorverwarmde
schaal.
Zeef het kooknat.
Fruit de andere gehakte ui en het fijngehakte teentje knoflook in de
resterende olie.
Voeg het kooknat, de kappertjes en de mosterd toe en laat het geheel
opkoken. Kluts de eierdooiers, voeg de gehakte kruiden toe, breng het
geheel op smaak en verdeel het over de mosselen.

Previous post:

Next post: