Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen calabrie

mossel recept en recepten mosselen calabrie

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen calabrie

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
2 el olijfolie
125 gr doorregen spek
2 uien
2 zucchini’s
1/2 liter Italiaanse rode wijn
1 blik gepelde tomaten (circa 800 gram)
verse tijm
verse basislicum
1 potje gevulde olijven
1 blik ma‹skorrels
zout
peper

Bereiding:
Fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek, de
in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini’s.
Blus met de wijn.
Snijd de tomaten in grote stukken en doe ze met elk 1 theelepel tijm,
basilicum en gehakte peterselie in de pan. Laat het geheel even opkoken.
Voeg de gehalveerde olijven en de ma‹s toe en laat alles 5 minuten op
een laag vuurtje koken.
Breng het met zout en peper op smaak en kruid, indien gewenst, met wat
tijm en basilicum.
Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 15 minuten koken tot de
schelpen open staan.
Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met de tijm en
de peterselietakjes.

Previous post:

Next post: