Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen en francais

mossel recept en recepten mosselen en francais

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen en francais

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
2 uien
1 prei
1/2 liter water
1 el wijnazijn
1 laurierblad
2 kruidnagels
zout
1/2 theelepel karwijzaad
1 teentje knoflook
20 gr boter
1 el bloem
zwarte peper
vloeibare zoetstof
1/2 glas rode Bordeaux
peterselie
bieslook

Bereiding:
Schil de uien en snipper ze. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem
in 1 cm dikke stukken.
Breng het water met de azijn aan de kook. Voeg de uien, de prei, het
laurierblad, de kruidnagels, zout en karwijzaadjes toe en laat het
geheel opkoken.
Doe de mosselen in de vloeistof en laat ze 10 … 15 minuten koken tot de
schelpen open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.
Laat ze afkoelen en neem ze uit de schelpen. Houd ze in een
voorverwarmde schaal warm.
Laat het kooknat in de open pan in 15 minuten tot de helft inkoken.
Plet ondertussen het teentje knoflook met zout. Bak het in de boter
lichtgeel. Bestuif alles met bloem en bak al roerende tot het lichtbruin
is. Blus met het gezeefde kooknat en breng het geheel al roerende aan de
kook. Breng het met veel versgemalen peper, zout en wat zoetstof pikant op
smaak. Voeg de wijn, toe, zet het vuur hoger maar laat de saus niet
koken. Giet de saus over de mosselen en bestrooi ze met peterselie en
bieslook.

Previous post:

Next post: