Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen frere jacques

mossel recept en recepten mosselen frere jacques

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen frere jacques

Benodigdheden:
3 kg mosselen
elk 250 gr wortelen en uien
elk 2 bosjes peterselie en bieslook
enkele takjes tijm
3 … 4 laurierbladeren
100 gr roomboter
3 el bloem
1 liter droge witte wijn
2 … 3 cl anijsaperitif (bijvoorbeeld Pastis)
3 teentjes knoflook
2 eierdooiers
zout
peper

Bereiding:
Hak de uien en de peterselie grof.
Snijd de wortelen in dunne schijfjes en de bieslook in rolletjes.
Fruit de wortelen, de uien en de helft van de peterselie en van de
bieslook, de tijm en de laurierbladeren in roomboter. Voeg de wijn al
roerende toe.
Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 18 … 20 minuten op een laag
vuurtje koken tot ze open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een
voorverwarmde schaal.
Pers de knoflook uit, roer hem in de saus en laat het geheel nog eens
opkoken.
Roer de eierdooiers en de resterende kruiden door de saus. Breng dit
alles met zout, peper en de anijsaperitif op smaak.

Previous post:

Next post: