Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen in basilicum

mossel recept en recepten mosselen in basilicum

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen in basilicum

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
800 gr tomaten
5 el olie
zout
peper
1 bosje basilicum
1/2 liter droge witte wijn
3 el room

Bereiding:
Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze in kokend water, schrik ze
af, ontvel ze en ontpit ze. Snijd de tomaten in blokjes.
Fruit de tomatenblokjes in de verhitte olie en breng ze met zout en
versgemalen peper op smaak.
Voeg de basilicum, de wijn en de mosselen toe en laat het geheel koken
tot de schelpen open staan. Schud daarbij goed om zodat de mosselen
gelijkmatig gaar worden.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en neem ze uit de
schelpen.
Roer de room in het mosselvocht en laat het geheel nog 1 tot 2 minuten
koken.
Snijd de basilicumbladeren met de keukenschaar in smalle repen.
Breng alles op smaak en voeg de mosselen weer toe. Strooi de basilicum
over de saus en laat er even de kook over komen.

Previous post:

Next post: