Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen in pernod roomsaus

mossel recept en recepten mosselen in pernod roomsaus

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen in pernod roomsaus

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 kleine prei
2 el olijfolie
2 el Pernod
2 bekers (… 125 gr) creme fraiche double (45% vet)
zout
witte peper
suiker

Bereiding:
Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
Schil het teentje knoflook en hak het fijn.
Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook
in de olie. Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
Blus met de Pernod en de creme fraiche, laat het geheel even opkoken en
daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg
het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open
staan.
Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal. Zeef het mosselnat en
gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus. Breng de saus met zout, peper
en suiker op smaak en giet ze over de mosselen.

Previous post:

Next post: