Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen la bocuse

mossel recept en recepten mosselen la bocuse

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen la bocuse

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
10 gr boter
200 gr doorregen spek
300 gr verse champignons
1 fles Franse rode landwijn
3 bosjes sjalotten
3 teentjes knoflook
4 wortelen
1 stengel bleekselderie
1 takje tijm
ma‹zena
creme fraiche
1 klein glas cognac
zout
peper
3 el gehakte peterselie

Bereiding:
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het in de boter.
Blus met circa 1/3 liter wijn.
Snijd de knoflook in dunne schijfjes en de wortelen en de sjalotten in
reepjes. Doe alles in de pan en laat het koken tot de wortelen gaar zijn
(eventueel 2 … 3 minuten voorgaren in de magnetron).
Voeg weer 1/3 liter rode wijn, de schoongemaakte en gehalveerde
champignons, de selderie en de tijm toe en laat het geheel kort opkoken.
Schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg hem apart.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe en laat alles circa 15 minuten zacht
koken tot de mosselen open staan. Verwarm ondertussen een grote schaal
in de oven.
Vul de mosselen en de groente in de warme schaal en houd ze verder warm.
Giet de laatste 1/3 liter rode wijn bij het kooknat, bind het met
ma‹zena en roer de creme fraiche door.
Breng de saus met zout, versgemalen peper en cognac op smaak en giet ze
over de mosselen. Gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om
te garneren.

Previous post:

Next post: