Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen la springer

mossel recept en recepten mosselen la springer

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen la springer

Benodigdheden:
1 kg verse mosselen
3 tomaten
200 gr suikermais
25 gr roomboter
zout
peper
25 gr kant en klare kruidenboter
2 takjes verse peterselie
gemalen Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
Snijd de tomaten kruisgewijs in en dompel ze afwisselend in kokend en
koud water. Verwijder de vellen en snijd de tomaten in stukjes.
Stoof de tomatenblokjes in de boter en voeg de ma‹s toe.
Hak de peterselie fijn en roer ze door de kruidenboter.
Vul de grootste schelpen met een laagje tomaten-ma‹s-mengsel. Leg er een
mossel op en daarop een klontje kruidenboter.
Verwarm ondertussen de oven op 250ø voor. Leg de mosselen in vier
vuurvaste schalen en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet het
gerecht circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Previous post:

Next post: