Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met citroen mayonaise dipsaus

mossel recept en recepten mosselen met citroen mayonaise dipsaus

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met citroen mayonaise dipsaus

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
1 portie soepgroente
4 uien
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 klein laurierblad
1/2 liter droge witte wijn
100 gr mayonaise
2 el volle joghurt
1 onbespoten citroen
zout
witte peper
suiker

Bereiding:
Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Schil de uien en
snijd ze in ringen.
Breng de wijn met het water, de peperkorrels, het laurierblad en wat
zout in een grote pan aan de kook.
Voeg de soepgroente en de uiringen toe en laat het geheel 10 minuten
koken.
Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en kook alles 10 tot 15
minuten tot de schelpen open staan.
Roer ondertussen de mayonaise door de yoghurt. Was de citroen, rasp de
schil en pers de vrucht uit.
Breng de mayonaise met de citroenschil, 2 eetlepels citroensap, zout,
peper en suiker op smaak en verdeel ze over 4 schaaltjes.

Previous post:

Next post: