Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met creme fraiche saus

mossel recept en recepten mosselen met creme fraiche saus

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met creme fraiche saus

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
2 uien
2 kruidnagels
2 laurierbladeren
de schil van 1 citroen
1 liter droge witte wijn
150 gr creme fraiche
2 eierdooiers
1 bosje dille
peper uit de molen

Bereiding:
Schil de uien en steek de kruidnagels erin.
Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de
kook.
Voeg de mosselen toe en laat het geheel circa 15 tot 20 minuten koken
tot de schelpen open staan. Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal.
Roer de creme fraiche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur
inkoken.
Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door
de saus. Breng alles met rijkelijk peper op smaak. Giet de saus over de
mosselen en garneer met 2 tot 3 takjes dille.

Previous post:

Next post: