Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met franse kaasgratin

mossel recept en recepten mosselen met franse kaasgratin

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met franse kaasgratin

Benodigdheden:
1 kg verse mosselen
1/4 liter water
60 gr sjalotjes
150 gr Franse kaas met fijne kruiden (vetgehalte 70%)
1 el fijngesneden basilicum
2 el slagroom
200 stevige tomaten
4 el witbroodkruimels van brood dat 2 dagen oud is.

Bereiding:
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan. Hak
ondertussen de sjalotjes fijn en meng ze met de kaas, de kruiden en de
slagroom. Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel
en ontpit ze en snijd ze in reepjes.
Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar de grootste schelpen voor het
gratineren.
Doe telkens een mossel in een schelphelft, leg er reepjes tomaat bij en
bestrijk alles met de kaascreme.
Leg de gevulde mosselenop een bakblik, bestrooi ze met de broodkruimels
en gratineer het gerecht bij circa 225ΓΈ in 10 tot 15 minuten in de oven.

Previous post:

Next post: