Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met groente

mossel recept en recepten mosselen met groente

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met groente

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
750 gr gekookte aardappelen in de schil
40 gr roomboter of boter
2 uien
zout
peper
500 gr vleestomaten
1 bosje dille

Bereiding:
Breng de mosselen in licht gozouten water aan de kook. Temper de
warmtebron en laat de mosselen zachtjes gaar koken tot de schelpen open
staan.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Verhit de boter in een grote koekepan en voeg de aardappelen toe.
Bak ze tot ze goudgeel zijn en voeg de gesnipperde uien toe.
Bestrooi het geheel met zout en peper.
Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze, snijd
ze in vieren en verwijder de pitten.
Schrik de gekookte mosselen onder koud water af, neem ze uit de schelpen
en voeg ze met de tomaten aan de aardappelen toe.
Laat alles nog 5 minuten gaar worden.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak en bestrooi het met gehakte
dille.

Previous post:

Next post: