Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met kruiden amandelvulling

mossel recept en recepten mosselen met kruiden amandelvulling

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met kruiden amandelvulling

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
1/2 liter witte wijn
1/2 liter water
1 portie soepgroente
2 uien
1 theelepel peperkorrels
1 theelepel tijm
1 laurierblad
50 gr roomboter
3 eierdooiers
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
2 theelepels basilicum
2 el geschaafde amandelen
zout

Bereiding:
Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Snijd de uien in
ringen. Breng de groente in een pan met wijn en water aan de kook.
Kruid met peperkorrels, tijm, laurierblad en zout.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze met koud
water af. Verwijder de lege schelphelften.
Leg de volle schelphelften op een speciaal mosselbord of op een
zoutbedje. Vermeng ondertussen de roomboter met de eierdooiers en de
uitgeperste knoflook. Voeg de fijngehakte kruiden en de geschaafde
amandelen toe. Schep het kruiden-amandelmengsel over de mosselen en bak
het gerecht circa 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het
mooi lichtbruin is.

Previous post:

Next post: