Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met mosterdmayonaise

mossel recept en recepten mosselen met mosterdmayonaise

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met mosterdmayonaise

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
1 ui
1 laurierblad
1 kopje water
1 mespunt witte peper
sap van 1 citroen
3 eierdooiers
1 theelepel mosterd
4 el kiemolie
2 el creme fraiche
elk 1 bosje dragon en kervel

Bereiding:
Schil de ui en snijd ze in ringen. Breng ze in een grote pan met het
laurierblad en het water aan de kook.
Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper. Laat ze circa 10 minuten
met het deksel op de pan koken tot de schelpen open staan.
Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften. Verdeel de
gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
Meng de eierdooiers met mosterd en zout. Voeg daarbij de olie
druppelsgewijs toe. Voeg de creme fraiche aan het mengsel toe.
Roer de gewassen, drooggedepte en grofgehakte kruiden door de mayonaise.
Garneer de mosselen en breng op elke schelphelft naast de mossel een
toefje mayonaise aan.
Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte
kruiden.

Previous post:

Next post: