Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met pizzaiola vulling

mossel recept en recepten mosselen met pizzaiola vulling

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met pizzaiola vulling

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
1/2 liter witte wijn
1/2 liter water
1 portie soepgroente
2 uien
1 theelepel peperkorrels
1 theelepel tijm
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
2 gepelde tomaten (uit blik)
1 teentje knoflook
1 theelepel oregano
2 el gemalen Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
zout

Bereiding:
Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Snijd de uien in
ringen. Breng de groente in een pan met wijn en water aan de kook. Kruid
met peperkorrels, tijm, laurierblad en zout.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze onder koud
water af. Verwijder de lege schelphelften.
Leg de volle helften op een speciaal mosselbord of op een zoutbedje.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook uit;
meng met tomatenpuree en oregano.
Verdeel het mengsel over de mosselen.
Strooi de kaas over de mosselen en besprenkel het geheel met olie.
Gratineer het gerecht in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin
is.

Previous post:

Next post: