Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met spaghetti

mossel recept en recepten mosselen met spaghetti

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met spaghetti

Benodigdheden:
2.5 kg verse mosselen
1 portie soepgroente
2 uien
250 ml water
750 ml witte wijn
8 peperkorrels
500 gr spaghetti
1 el olie
50 gr roomboter
ma‹zena
zout
peper

Bereiding:
Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Schil de uien
en snipper ze.
Breng het water, de wijn, de soepgroente en de peperkorrels in een grote
pan aan de kook en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook alles circa 10
minuten tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en
doe alles in een voorverwarmde schaal.
Voeg de olie toe, doe de spaghetti in de pan en laat ze 10 minuten
koken. Giet het kooknat af en bewaar het. Laat de spaghetti uitlekken en
meng ze met de boter.
Bind het kooknat, breng het met zout en peper op smaak en serveer het
als dipsaus in schaaltjes bij het gerecht.

Previous post:

Next post: