Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen met venkel

mossel recept en recepten mosselen met venkel

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen met venkel

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
20 gr roomboter
1 grote venkelknol
2 uien
2 prei
2 wortelen
1/2 liter vleesbouillon
1/4 liter witte wijn
1/4 liter slagroom
1 eierdooier
zout
peper

Bereiding:
Snijd de venkelknol in blokjes, de uien en de prei in ringen en de
wortelen in schijfjes.
Fruit alles in de boter.
Blus met de bouillon en de witte wijn en breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen toe en laat ze op middelhoog vuur koken tot de schelpen
open staan.
Schep de schelpen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en
vul alles in een voorverwarmde schaal.
Meng de room met de eierdooier en roer het papje door het kooknat.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

Previous post:

Next post: