Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen shanghai

mossel recept en recepten mosselen shanghai

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen shanghai

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
50 gr boter
3 uien
1/2 liter water
1 stukje verse gember
100 gr gedroogde paddestoelen
1 blikje bamboescheuten
1 blikje sojakiemen
1 klein pakje baminoedels
zout
vloeibare zoetstof
cayennepeper
zoet-pikante sojasaus

Bereiding:
Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
Blus met water.
Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de
bamboescheuten in schijfjes.
Doe deze ingredienten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat
ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en
eventueel nog wat gember op smaak.
Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen
open staan.

Previous post:

Next post: