Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselen sint petersburg

mossel recept en recepten mosselen sint petersburg

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselen sint petersburg

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
50 gr boter
125 gr doorregen spek
4 uien
1 bosje selderie
500 gr rode bieten
500 gr witte kool
4 tomaten
2 el wijnazijn
1 theelepel karwijzaad
1 liter rundvleesbouillon
1 bosje peterselie
1 laurierblad
suiker
zout
peper
ma‹zena om te binden
1 bosje dille
1 beker zure room

Bereiding:
Verhit de boter in een grote pan.
Was de rode bieten, schil ze en snijd ze in 1 cm dikke repen. Snipper de
uien en snijd het spek in dobbelsteentjes. Maak de selderie schoon en
hak ze fijn. Fruit alles in de boter.
Verwijder de koolstronk en snijd de witte kool in 2 tot 3 cm grote
stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Doe de witte kool, de
tomatenblokjes, de azijn, het karwijzaad en 2 el suiker in de pan en
stoof even.
Blus met de rundvleesbouillon.
Was de peterselie, maak er met het laurierblad een mooi bosje van en doe
het in de soep.
Laat het geheel in de gesloten pan op middelmatig vuur 10 tot 15 minuten
zachtjes koken.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe en kook ze op middelmatig vuur in 10
tot 15 minuten gaar.
Schep de mosselen en de groente met een schuimspaan uit de pan, vul
alles in een voorverwarmde schaal en houd dit verder warm.
Verwijder het peterseliebosje en breng het kooknat met zout, suiker en
versgemalen peper op smaak. Bind het met ma‹zena.
Giet voor elke gast aan tafel wat saus in een klein schaaltje (dipsaus
voor de mosselen en het brood) en schenk de rest over de mosselen.
Garneer de dipsaus met een toefje zure room en de kleingesneden dille.

Previous post:

Next post: