Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselpasteitjes windsor

mossel recept en recepten mosselpasteitjes windsor

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselpasteitjes windsor

Benodigdheden:
1/2 kg verse mosselen
elk 1/4 liter droge witte wijn en water
4 kant en klare bladerdeegpasteitjes
2 hardgekookte eieren
2 sjalotjes
1 eierdooier
elk 1 el gehakte peterselie en dille
2 blaadjes gehakte munt
4 el grofgemalen Edammer kaas
witte peper
zout
citroensap
vloeibare zoetstof

Bereiding:
Kook de mosselen circa 10 minuten in licht gezouten water tot de
schelpen open staan. Snijd de harde eieren in kleine blokjes, hak de
uien fijn.
Meng dit met de eierdooier en de kruiden en breng de massa met zout,
peper, enkele druppels citroensap, zoetstof en een scheutje wijn op
smaak.
Bak ondertussen de pasteitjes in de oven voor.
Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het ei-kruidenmengsel.
Vul de pasteitjes, bestrooi ze met de kaas en gratineer ze circa 5 tot 8
minuten in de oven.

Previous post:

Next post: