Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselragout zoetzuur

mossel recept en recepten mosselragout zoetzuur

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselragout zoetzuur

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
125 gr gepelde garnalen
2 augurken (150 gr)
2 el roomboter
200 gr champignons uit blik
100 gr zilveruitjes
1 el bloem
1/4 liter heet water
dragonbladeren
witte peper
zout
suiker
dille

Bereiding:
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Snijd de augurken in schijfjes.
Fruit de augurken, de champignons en de zilveruitjes in de hete
roomboter.
Stuif er wat bloem over en giet er water bij. Laat alles circa 7 minuten
koken.
Voeg het zout, de peper en de dragonbladeren toe. Breng dit met suiker
op smaak.
Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze met de gepelde garnalen in de
pan. Laat er even de kook over komen en breng het gerecht op smaak.

Previous post:

Next post: