Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselsoep elsas

mossel recept en recepten mosselsoep elsas

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselsoep elsas

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
100 gr sjalotten
100 gr wortelen
ruim 1/2 liter vleesbouillon
1/4 liter zurige witte wijn
zout
witte peper
60 gr roomboter
60 gr bloem
100 gr champignons
4 el room
1 bosje dille

Bereiding:
Hak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd
ze in schijfjes.
Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook.
Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe.
Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.
Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus
met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg.
Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat
alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep.
Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte
dille over.

Previous post:

Next post: