Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselsoep met room

mossel recept en recepten mosselsoep met room

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselsoep met room

Benodigdheden:
2 kg verse mosselen
1/4 liter droge witte wijn
1/2 liter vleesbouillon
1 ui
1 bosje selderie
1 mespunt kurkuma
1 laurierblad
1 theelepel zetmeel
1 beker slagroom
1 teentje knoflook
1 eierooier
1 glas cognac
zout

Bereiding:
Breng de wijn, de bouillon, de in vieren gedeelde ui, de fijngesnipperde
selderie, de kurkuma en het laurierblad aan de kook.
Voeg de mosselen toe en laat alles 8 tot 10 minuten koken tot de
schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de
schelpen. Maak met het zetmeel en de room een papje. Voeg dit al
roerende aan de vloeistof toe. Laat het geheel opkoken en meng de
mosselen erdoor. Haal de pan van het vuur.
Vermeng de eierdooier met de cognac en voeg aan de soep toe. Breng de
soep met zout op smaak. Niet meer koken.

Previous post:

Next post: