Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselsoep met selderie

mossel recept en recepten mosselsoep met selderie

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselsoep met selderie

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
1/4 liter witte wijn
1 ui
400 gr bleekselderie
10 gr roomboter
100 gr langkorrelige Amerikaanse rijst
zout
1/4 liter room
1 pakje saffraandraden
1 eierdooier

Bereiding:
Breng de wijn in een grote pan aan de kook.
Doe de zorgvuldig gewassen mosselen erbij en laat ze circa 10 minuten
koken tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Snijd de uien en de selderie in stukjes en fruit ze in een kleine pan in
de roomboter tot ze glazig zijn. Blus met de wijn waarin u de mosselen
heeft gekookt.
Doe alles in een grote pan en vul op met water. Breng het geheel aan de
kook. Voeg de rijst en het zout toe en laat de soep 20 minuten trekken.
Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en roer ze in de soep.
Breng de soep op smaak en laat er even de kook over komen.
Meng de room met de saffraandraden en de eierdooier en bind de soep met
dit papje.

Previous post:

Next post: