Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselsoep met venkel

mossel recept en recepten mosselsoep met venkel

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselsoep met venkel

Benodigdheden:
1 kg verse mosselen
1 zakje mosselkruiden
1 venkelknol (150 gr)
1 ui
40 gr boter
versgemalen peper
saffraanpoeder
1 liter lichte vleesbouillon
1 liter witte wijn

Bereiding:
Kook de mosselen met de mosselkruiden 10 tot 15 minuten in licht
gezouten water in een gesloten pan tot alle schelpen open staan.
Maak ondertussen de venkelknol schoon, haal de steel weg en snijd ze in
grove stukken. Hak de ui fijn.
Fruit de fijngehakte ui en de venkel (zonder het groen) en laat de
groente in circa 12 minuten gaar stoven.
Voeg de bouillon, de wijn en een snufje saffraanpoeder toe en kook alles
1 tot 2 minuten door.
Neem de mosselen uit de schelpen en voeg ze bij de soep. Laat het geheel
3 minuten trekken.
Breng de soep met peper en zout op smaak en bestrooi ze met het gehakte
groen van de venkel.

Previous post:

Next post: