Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten mosselspiesjes

mossel recept en recepten mosselspiesjes

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten mosselspiesjes

Benodigdheden:
5 … 7 verse mosselen
5 … 7 dunne lapjes gerookt spek
1 bosje selderie
1 grote ui
1/2 liter witte wijn
zout
peper
laurierbladeren
roomboter voor het fruiten
paneermeel
vers citroensap
remoulade of cocktailsaus

Bereiding:
Was de mosselen zorgvuldig en doe ze met de wijn en de schoongemaakte en
kleingesneden selderie in een pan. Voeg de uien, de laurierbladeren en
zout en peper toe. Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten
trekken.
Neem de mosselen uit de schelpen. Rijg ze met het gerookte spek om en om
aan tandenstokers.
Bak de spiesjes in een koekepan met roomboter aan alle zijden vlug aan,
wentel ze in paneermeel en zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill.
Breng ze met zout en peper op smaak.
Serveer de spiesjes met citroensap en remoulade of cocktailsaus.

Previous post:

Next post: