Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten pikante mosselsalade

mossel recept en recepten pikante mosselsalade

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten pikante mosselsalade

Benodigdheden:
1.5 kg verse mosselen
3 teentjes knoflook
2 wortelen
2 prei
1 liter bouillon (tablet)
1/4 liter droge witte wijn
1 bosje sjalotten
400 gr champignons
2 sinaasappelen
3 el olie
3 el citroensap
zout
peper
suiker
1 el gemengde gehakte kruiden

Bereiding:
Snijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
Breng de bouillon met de wijn aan de kook.
Doe de groente en de mosselen in de pan en laat alles circa 10 tot 15
minuten koken tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze
afkoelen. Was de sjalotten en maak de champignons schoon. Snijd de
sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes. Schil de
sinaasappelen en deel ze in partjes. Verwijder de omringende huid van de
partjes. Vang het uitlekkende sap op.
Meng de mosselen met de voorbereide ingredienten.
Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout,
peper en suiker een saus.
Schenk de saus over de salade, schep de kruiden erdoor en laat alles
ongeveer 30 minuten trekken.

Previous post:

Next post: