Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten saffraan mosselen la gemmel

mossel recept en recepten saffraan mosselen la gemmel

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten saffraan mosselen la gemmel

Benodigdheden:
3 kg verse mosselen
4 pakjes saffraandraadjes
1/2 liter witte wijn
4 uien
2 wortelen
zout
peper
1/4 liter vleesbouillon (kant en klaar)
1/2 liter room
100 gr roomboter
1 el grofgehakte peterselie

Bereiding:
Breng de saffraandraden met 8 tot 10 eetlepels water aan de kook en laat
ze 5 minuten koken.
Giet de wijn en de bouillon in een pan en voeg de in schijfjes gesneden
wortelen, uieringen, wat zout en peper toe.
Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook het geheel in 10
tot 15 minuten klaar. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
zet ze apart.
Breng het kooknat van de mosselen, de room, het gezeefde nat van de
saffraandraden en de boter aan de kook.
Warm de mosselen in het nat goed door en garneer ze met peterselie.

Previous post:

Next post: