Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mossel recept en recepten zeevruchtentaart

mossel recept en recepten zeevruchtentaart

by de man in de zorg on January 27, 2000

mossel recept en recepten zeevruchtentaart

Benodigdheden:
500 gr gekookte mosselen
500 gr Sint Jacobsschelpen
150 gr grote garnalen
250 gr bloem
175 gr roomboter
1 snufje zout
4 el water
1/8 liter bouillon
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt knoflookpoeder
1 bosje peterselie

Bereiding:
Bereid het taartdeeg van 225 gr bloem, 150 gr roomboter, zout en water.
Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Gebruik het resterende bloem en de roomboter voor een lichte roux, blus
met de bouillon en laat alles even opkoken.
Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm. Prik het met
een vork herhaaldelijk in en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven
bij een temperatuur van 220ΓΈ lichtgeel.
Verdeel de mosselen, de Sint Jacobsschelpen en de garnalen over de taart.
Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
Giet de roux erover en zet de taart nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi ze met de gehakte peterselie en dien het gerecht onmiddellijk
op.

Previous post:

Next post: