Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Naar de taptoe toe

Naar de taptoe toe

by de man in de zorg on March 14, 2005

14-03-05
naar de taptoe toe
Van ‘t weekend zijn zeven van onze bewoners naar een concert met allemaal drumbands toegeweest. Onze kok speelt ook in zo’n drumband e die had geregeld dat de bewoners van de zorginstelling er ook heen konden.
Een echte kok zoals je die van tekenfilms ziet. Dikke buik; baardje. Aardige man; die toch altijd met z’n team een goede maaltijd klaarmaakt; maar dat terzijde.
Was wel tof.
De bewoners die gingen wat langer op bed laten liggen. Veeal leert de ervaring dat het anders voor deze oudjes te lang duurt. S’middags gewoon gegeten en an het einde van de dagdienst de bewoners in orde gemmaakt.
Inco om; de meeste bewoners die meegingen hebben geen stafunctie en saras of andere liften zijn meestal niet bij een optrden aanwezig; omdat het een lage dag zou worden; en goed wrm aankleden.
Vroeg eten; half vijf; en toveren met de medicatie tijden. De bewoners zijn met een aangepaste bus met bewoners van andere etage’s naar het concert geweest.
W?s laat geworden hoorde ik van de nacht. Toen de bewoners terugklwamen konden ze nog wat lekkers krijgen en toen werden ze naar de verpleeghuisafdelingen toegebracht.
Even de mediatie een wat drinken en indien ze wouden naar bed.
Was tegen half twee toen de laatse concertganger naar bed ging. Ik begreep dat het leuk was geweest en dat de beweners hebben genoten van deze avond.
Doet ze goed; wel vermoeiend.
Gaf aan dat we volgende week weer gingen. Jamme hoorde ik de bewoners zeggen; wou dat ‘t morgen al was.
Wel vermoeiend voor deze oudjes; maar ze vonden het waard. Twee gaven aan een baaldag te willen hebben en bleven een dagje op bed.
De rest kwam wel uit bed en zaten s’middags om vier uur te knikkebollen.
Oke was zwaar maar de bewoner hebben een leuke avond gehad; en daar doen we het voor.
zeker ook die “gezette” kok uit de keuken.

Previous post:

Next post: